Alhamdulillah….. Khatam akhirnya…..


Pada 20 Julai yang lalu, JK Taman Sutera telah memulakan program Ihya’ Ramadhan 1433 H, dengan mengadakan Majlis Tadarrus al- Quran.  Program yang bermula pada pukul 10 malam pada setiap hari Isnin hingga Jumaat dan 9.00 pagi hingga 11.00 pagi dan bersambung semula pada pukul 10 malam setiap hari Sabtu dan Ahad telah mendapat sambutan yang baik di kalangan penduduk taman.

Bagi penduduk Taman Sutera, sungguhpun pembinaan surau yang masih dalam proses perancangan pembinaannya, ini tidak menghalang para warga Taman Sutera untuk mengimarahkan bulan Ramadhan yang mulia ini dengan program yang membantu menyucikan hati peserta tadarrus berkenaan.

Alhamdulillah pada malam 6 Ogos yang lalu, kumpulan tadarrus Taman Sutera telahpun berjaya mencapai objektifnya iaitu mengkhatamkan pembacaan al-Quran untuk Ramadhan 1433 H.

Jemputan ke Majlis Khatam al-Quran dan Iftar Jam’ie

Insyaallah, pada hari Sabtu, 11 Ogos akan datang akan diadakan  Majlis Khatam al-Quran di Bilik Gerakan KRT Taman Sutera/Mutiara. Majlis akan bermula pada jam 6.00 petang dengan sesi bacaan surah lazim dan diikuti Majlis Ifta Jama’ie buat kali kedua.

Oleh itu, kami JSTSKAG memohon sumbangan dari tuan / puan yang dimuliakan Allah S.W.T untuk menampung kos pembinaan surau yang dianggarkan mencecah RM870,894-20.

Sebarang sumbangan ikhlas tuan / puan yang dimuliakan Allah, bolehlah dimasukkan ke dalam akaun Maybank Cawangan Alor Gajah – 554044506913.

Semoga jasa baik dan sumbangan ikhlas tuan / puan, Allah jualah yang akan membalasnya sama ada di dunia mahu pun di akhirat.

Advertisements

About surautamansuterakelemak

Taman Sutera telah dibuka pada awal Tahun 2002. Taman ini mempunyai 350 orang penghuni yang beragama Islam daripada 500 orang jumlah penduduk keseluruhannya. Sumbangan anda ke dalam Tabung Pembinaan Surau ini adalah amat-amat dialukan mudah-mudahan mendapat rahmat dan kasih sayang Allah.

Posted on 9 August 2012, in Info. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: