Sesi taklimat bersama Peguam…..


Pada 1 September 2012 (Sabtu) yang lalu, satu sesi perjumpaan dan taklimat bersama peguam Program Pembinaan Surau Taman Sutera telah diadakan di bilik gerakan KRT Tmn. Sutera/Mutiara pada jam 5.30 petang.

Sesi ini telah dihadiri oleh tuan Pengerusi, Tn. Hj. Jamaludin bin Baba, En. Ghazali bin Mahat – Bendahari, En. Kamaruzzaman – Pen. S/Usaha, Tn. Hj. Ahad dan beberapa orang lagi AJK yang telah hadir bersama untuk mendengar taklimat dan sesi soal jawab bersama peguam yang dilantik bagi mewakili Jawatan kuasa Surau Taman Sutera Kelemak Alor Gajah (JKSTSKAG) iaitu En. Mazlan.

Dalam sesi tersebut, pihak jawatan kuasa telah bersetuju untuk membuat pembayaran awal khidmat guaman yang telah, sedang dan akan dilaksanakan kelak. Sejumlah RM2000.00 telah dibayar dalam bentuk cek kepada En. Mazlan. Beliau secara lisan juga telah bersetuju untuk membantu JKSTSKAG untuk mencari dana tambahan bagi meringankan kos pembinaan yang bakal ditanggung oleh pihak JKSTSKAG kelak.

 

Bagi pihak JKSTSKAG, usaha dan kerjasama yang diberikan oleh pihak En. Mazlan itu adalah amat dialu-alukan demi mencapai sasaran pembinaan surau tersebut.

Advertisements

About surautamansuterakelemak

Taman Sutera telah dibuka pada awal Tahun 2002. Taman ini mempunyai 350 orang penghuni yang beragama Islam daripada 500 orang jumlah penduduk keseluruhannya. Sumbangan anda ke dalam Tabung Pembinaan Surau ini adalah amat-amat dialukan mudah-mudahan mendapat rahmat dan kasih sayang Allah.

Posted on 4 September 2012, in Info. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: